عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان: در چشمانداز در حال تحول آموزش عالی، بهویژه در دوران پس از همهگیری، مواجهه با چالشهای اجتماعی و دستیابی به موفقیت با درک و پیشبینی تابآوری روانشناختی برای دانشجویان بسیار مهم است.
عوامل کلیدی تابآوری روانشناختی در دانشجویان چیست و چقدر اهمیت دارند؟
Analyzing psychological resilience in college students
در چشمانداز در حال تحول آموزش عالی، بهویژه در دوران پس از همهگیری، مواجهه با چالشهای اجتماعی و دستیابی به موفقیت با درک و پیشبینی تابآوری روانشناختی برای دانشجویان بسیار مهم است.
برای تعمیق درک ما از تاب آوری روانشناختی، این مطالعه از یک مُدل درخت تصمیم برای کشف عوامل تأثیرگذار استفاده می کند. ما ۷۷۶ دانشآموز را مورد بررسی قرار دادیم و دادههایی را در مورد اطلاعات جمعیتشناختی، عزتنفس، احساس تعلق به مدرسه، رفتارهای مبتنی بر طرفداری از محیط زیست، رفاه ذهنی، اعتیاد به بازیهای اینترنتی، استقلال زندگی، و اهمالکاری تحصیلی با استفاده از چندین مقیاس جمعآوری کردیم. عوامل کلیدی تاب آوری روانشناختی در دانشجویان
مُدل درخت تصمیم هشت پیشبینیکننده کلیدی تاب آوری روانشناختی را شناسایی کرد که به ترتیب اهمیت به شرح زیر است:
عزت نفس، احساس تعلق به مدرسه، رفتار طرفدار محیط زیست، بهزیستی ذهنی، اهمالکاری تحصیلی، استقلال زندگی، اعتیاد به بازیهای اینترنتی، و پیشرفت تحصیلی
دقت این مُدل به ۷۳.۹۸۵ درصد رسید که بر کاربرد بالقوه آن در محیط های آموزشی تاکید دارد.
یافتهها نه تنها یک دیدگاه جدید و مبتنی بر دادهها برای درک تابآوری روانشناختی در دانشجویان در مقایسه با تحقیقات موجود ارائه میکنند، بلکه راهنماییهای عملی برای پزشکان آموزشی و سیاستگذاران در مورد چگونگی توسعه تابآوری روانشناختی در دانشجویان ارائه میدهند.
ظهور بحران عمومی جهانی، که با همهگیری COVID-19 نشان داده میشود، نه تنها ساختار اجتماعی و اقتصادی را تغییر داده است، بلکه عمیقاً بر سبک یادگیری، زندگی و سلامت روان دانشجویان تأثیر گذاشته است.
در زمینه چالشهای چند وجهی، تحقیقات تأثیر رسانههای اجتماعی بر رفتار یادگیری را آشکار کرده و چگونگی تغییر محیط دیجیتالی راهبردهای انطباقی دانشآموزان را برجسته کرده است.